Põhi on liivataigen: 300g jahu, 100g suhkrut, 1 tl vanil.suhkrut, pool tl soola, 1 muna ja 200g tükeldatud võid
Biskviitkate:
6 munavalget, 6 spl suhkrut, 6spl jahu, 2spl kartulitärklist
- Näppida põhja materjal parajalt segamine (pole vaja väga läbi sõtkuda .. vaid kergelt, et kõik ained oleksid omavahel segatud.
- Lasta valmis taignal umbes 30 minutit külmas seista.
- Rullida taigen laiali, torgata kahvliga augud ja küpsetada umbes 180 kraadi juures 7 minutit.
- Pane peale tükeldatud rabarber ja suhkru-kaneeli segu (tunde järgi...kui maitseb hapum kook, siis vähem, kui magusam, siis rohkem suhrut).
- Munavalget vahustada tugevaks vahuks
- Lisada vähehaaval pidevalt edasi vahustades suhkrut. Klopida edasi, kuni vaht on tugev ja tihke.
- Munavalgevahule lisada vaheldumisi vähehaaval munakollased ja jahu-kartulitärklise segu. Segada õrnalt läbi.
- Valada segu rabarberitele ja küpsetada 180 kraadi juures veel 20 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar