neljapäev, 16. mai 2013

Rabarberi-biskviitkook




Põhi on liivataigen: 300g jahu, 100g suhkrut, 1 tl vanil.suhkrut, pool tl soola, 1 muna ja 200g tükeldatud võid

Biskviitkate: 6 munavalget, 6 spl suhkrut, 6spl jahu, 2spl kartulitärklist

  • Näppida põhja materjal parajalt segamine (pole vaja väga läbi sõtkuda .. vaid kergelt, et kõik ained oleksid omavahel segatud. 
  • Lasta valmis taignal umbes 30 minutit külmas seista. 
  • Rullida taigen laiali, torgata kahvliga augud ja küpsetada umbes 180 kraadi juures 7 minutit. 
  • Pane peale tükeldatud rabarber ja suhkru-kaneeli segu (tunde järgi...kui maitseb hapum kook, siis vähem, kui magusam, siis rohkem suhrut).
  • Munavalget vahustada tugevaks vahuks
  • Lisada vähehaaval pidevalt edasi vahustades suhkrut. Klopida edasi, kuni vaht on tugev ja tihke. 
  • Munavalgevahule lisada vaheldumisi vähehaaval munakollased ja jahu-kartulitärklise segu. Segada õrnalt läbi. 
  • Valada segu rabarberitele ja küpsetada 180 kraadi juures veel 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar