neljapäev, 12. jaanuar 2012

Plaadipitsa

Ega ainult magusast ära ela.

Pitsapõhi: 1,5dl vett, 20g pärmi, 0,5tl soola, 2tl õli, 3,5dl jahu
Kate: mida hing ihkab ja kapist leidub :)
Antud pitsal on peal:
1.kiht õhkõrn kiht ketšupit
2.kiht pannil kuumutatuna 300g vorsit/sinki/peekonit, 1 purk Salvesti pitsakatet, pool konservi ube
3.kiht 1 suur tomat, 1 suur hapukurk viiludena, peotäis pärlsibulaid
4.kiht 2 peotäit värsket rohelist sibulat, 1 peotäis tilli
5.kiht ohtralt juustu (ka ääred olgu täis, siis tuleb mõnus krõmps äär).

  • Lahusta pärm käesoojas vees ning lisa sool, õli ja vähehaaval jahu.
  • Sõtku tainas pehmeks tihedaks palliks ja jäta 15 minutiks kaetult sooja seisma.
  • Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja niiskete käte abil (vähe vett) lükka tainas võimalikult õhukeseks plaadile.
  • Lase tainal plaadil kerkida niikaua, kuni kuumutad pannil täidiseained.
  • Kata pealt täidisainetega.
  • Küpseta 220 kraadi juures, keskmisel siinil, 1o minutit. Seejärel tõsta alumisele siinile ja küpseta veel 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar