laupäev, 27. august 2011

Šokolaadikringel

Mitte üheltki pidulaualt ei tohiks puududa
üks mõnus, otse ahjust võetud, šokolaadine kringel. :)



Eriti hea on ta pakkuda vahetult peale valmistamist, kui kringel on peaaegu jahtunud. Mmmmm....

Tainas: 50g toasooja pärmi, 4spl suhkrut, 1tl soola, 4 dl käesoojapiima, umbes 1kg jahu, 200g toasooja võid, 4 toasooja muna
Täidis: 200g võid, 1dl kakaod, 2,5dl suhkrut
Määrimiseks: 1 muna
Peale: 200-300g sulatatud šokolaadi või kui šokolaadi peale enam ei taha, siis tuhksuhkrut

  • Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks.
  • Lisa piim ja pool jahust, sega läbi.
  • Sõtku tükkidena sisse või, seejärel ükshaaval munad ja ülejäänud jahu.
  • Sõtku kuni tainas lööb kausi servadest lahti.
  • Kata rätikuga ja jäta 1 tunniks kerkima.
  • Valmist vahepeal täidis - sega sulatatud ja jahutatud või kakaopulbriga ning suhkruga.
  • Rulli tainas piklikus nelinurgaks.
  • Määri peale täidis ja rulli tainas tihedalt kokku.
  • Lõika rull piklikult kaheks või kolmeks tükiks ja tõsta ahjuplaadile.
  • Põimi kokku palmikuks, kinnita otsad ja vormi kringliks/hobuserauakujuliseks/ringiks.
  • Määri pealt munaga.
  • Küpseta 175kraadises ahjus 30-40 minutit.
  • Lase rätiku all jahtuda ning kata kas sulatatud šolokaadiga või puista peale tuhksuhkrut.

2 kommentaari:

  1. Tere! Olen seda retsepti korduvalt kasutanud ja väga tänulik, et olen saanud seda teha. Mul on küsimus, kuidas seda tainast kuivpärmiga teha ning mis kogus pärmi kuluks? Ette tänades, Loviisa

    VastaKustuta
  2. Väga hea retsept! Teen mitmendat korda. Korralikud monstrumid tulevad :) Šokolaadina eelistan tumedat, pähklitükkidega.

    VastaKustuta