pühapäev, 12. mai 2013

Lõhevõilevaitort

See aasta sai ema söödava kimbu. :)

Vaja:
1,5 suurt pakki Tosta mitmevilja röstsaia,suurem ümmargune kauss
Kreem: 400g lõhemaitselist Merevaiku, 250g hapukoor, 250g kerget (lahjemat) majoneesi, 200g külmsuitsulõhe
Kaunistus: värske salat, till, roheline sibul, kurk, kirsstomat, paprikas, redis

  • Sega kokku kreemi materjal ja tükelda hulka külsuitsulõhe.
  • Võta suurem ümarama põhjaga kauss...vooderda küpsetuspaberiga.
  • Lõika saial ääred ära...pane kaussi sisse tihedalt vaheldumisi saiaviilud ja kreem (umbes veerand kreemist jäta pärast katmiseks).
  • Lase tordil seista külmkapis paar tundi.
  • Tõsta küpsetuspaberi abil kogu kupatus kausist välja ja aseta alusele.
  • Määri pealt ülejäänud kreemiga (ära väga paksult kihti pane ... kreem voolab peal minema).
  • Lase veel tordi põhjal külmas 1 tund tõmmata.
  • Kaunista nii nagu süda lustib. Teha kurgist roose, redisest lõigata lilli. :P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar