laupäev, 24. detsember 2011

Talvine mokakook aprikoosi täidisega

Ei saa šokolaadist küll ...

Põhi: 3 muna, 2 dl suhkrut, 1 dl aprikoosikompoti vedelik, 3dl jahu, 2spl kakaopulbrit, 2tl küpsetuspulbrit, 2tl vanillisuhkrut, 200g sulatatud võid.

Keskele: 400g kurnatud kompottaprikoose, 1spl sidrunimahla.

Glasuur: 50g võid, 4spl külma kohvi, 200g šokolaadi.

Kaunistus: tuhksuhkur, lumehelbe kujuga šabloon.

  • Sulata või.
  • Teises kausis vahusta munad suhkruga.
  • Lisa muna-suhkru segule vaheldumisi aprikoosikompoti vedelik ja omavahel segatud kuivainete segu.
  • Nüüd lisa massile sulatatud või.
  • Pane tainas ahjuplaadile ja küpseta 180kraadises ahjus 25 minutit.
  • Lõika jahtunud kook pooleks.
  • Immuta pooled vähese kompotivedelikuga (NB! Ära väga palju vedelikku pane, sest muidu muutub sai liiga vesiseks ja laguneb koost!).
  • Püreesta kompotiaprikoosid, lisa sidrunimahl ja sega. Määri püree kahe koogi poole vahele.
  • Valmista glasuur: sulata šokolaad ja või ning lisa külm kohvi. Määri koogi peale.
  • Lõika kook tükkideks. Peale kaunistuseks aseta paber, mille keskele on lõigatud lumbehelbekese kujutis ning raputa sõelaga peale tuhksuhkur.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar