laupäev, 24. detsember 2011

Glasuuriga piparkoogid

Jõulud ei möödu piparkookideta! :)

Tainas: 500g siirup, 150g suhkur, 200g või, 0,5 pakki piparkoogimaitseaine, 2 muna, u.1kg jahu, 1tl söögisooda, 1tl küpsetuspulber.
  • Siirup kuumutada koos suhkru ja võiga.
  • Pooljahtunud siirupile lisada piparkoogimaitseaine. Segada.
  • Lisada lahtiklopitud munad ning sooda/küpsetuspulbri/jahu segu.
  • Segada sile taigen ja panna jahedasse kohta seisma.

Glasuur ehk sidrunivõõp:
valge - 200g tuhksuhkrut, 2 spl sidrunimahla, 2spl kuuma vett.
roosa - 250g tuhksuhkrut, 1 spl sidrunimahla, 1spl kuuma vett, 2 spl peedimahla.
Värvi saab veel porgandi-, kirsi-, mustsõstra- või spinatimahlast. NB! Sidrunimahla kasutatakse vaid peedi-, porgandi- või spinatimahla puhul.

Siirupi võid ise valmistada:
1kg siirupi jaoks arvesta...

  • u. 400g suhkrut panna teras- või malmpotti ja lisada pool klaasi külma vett (siis ei teki pruunistamisel suhkrutombukesi).
  • Suhkur pruunistatakse küllaltki tumedaks (kuni hakkab kergelt suitsema).
  • Seejärel lisa 1,5 klaasi kuuma vett ja veel 400g suhkrut ja keeda paraja paksusega venivaks siirupiks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar