laupäev, 24. detsember 2011

Karamelliaknaga piparkoogid

Natuke teistmoodi piparkooke! Kingituseks armsad! :)

Tainas: 500g siirup, 150g suhkur, 200g või, 0,5 pakki piparkoogimaitseaine, 2 muna, u.1kg jahu, 1tl söögisooda, 1tl küpsetuspulber.

  • Siirup kuumutada koos suhkru ja võiga.
  • Pooljahtunud siirupile lisada piparkoogimaitseaine. Segada.
  • Lisada lahtiklopitud munad ning sooda/küpsetuspulbri/jahu segu.
  • Segada sile taigen ja panna jahedasse kohta seisma.

Karamelli aken:

  • Lõika ümmargused piparkoogid ja seest lõika välja erinevaid kujusi.
  • Aseta ahjuplaadile, keskele aknasse pane värvilisi purustatud karamellikomme.


Siirupi võid ise valmistada:1kg siirupi jaoks arvesta...

  • u. 400g suhkrut panna teras- või malmpotti ja lisada pool klaasi külma vett (siis ei teki pruunistamisel suhkrutombukesi).
  • Suhkur pruunistatakse küllaltki tumedaks (kuni hakkab kergelt suitsema).
  • Seejärel lisa 1,5 klaasi kuuma vett ja veel 400g suhkrut ja keeda paraja
    paksusega venivaks siirupiks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar