Tainas: 500g siirup, 150g suhkur, 200g või, 0,5 pakki piparkoogimaitseaine, 2 muna, u.1kg jahu, 1tl söögisooda, 1tl küpsetuspulber.
- Siirup kuumutada koos suhkru ja võiga.
- Pooljahtunud siirupile lisada piparkoogimaitseaine. Segada.
- Lisada lahtiklopitud munad ning sooda/küpsetuspulbri/jahu segu.
- Segada sile taigen ja panna jahedasse kohta seisma.
Karamelli aken:
- Lõika ümmargused piparkoogid ja seest lõika välja erinevaid kujusi.
- Aseta ahjuplaadile, keskele aknasse pane värvilisi purustatud karamellikomme.
Siirupi võid ise valmistada:1kg siirupi jaoks arvesta...
- u. 400g suhkrut panna teras- või malmpotti ja lisada pool klaasi külma vett (siis ei teki pruunistamisel suhkrutombukesi).
- Suhkur pruunistatakse küllaltki tumedaks (kuni hakkab kergelt suitsema).
- Seejärel lisa 1,5 klaasi kuuma vett ja veel 400g suhkrut ja keeda paraja
paksusega venivaks siirupiks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar