reede, 30. detsember 2011

Pehme piparkook

Jõulukuul tasub ka pehme piparkook ära proovida.

Vaja läheb: 1 klaas siirupit (ise siirupi valmistamist vaata piparkookide retsepti alt), 75 g võid, 2tl ingverit, 1,5tl kaneeli, 1 tl riivitud sidrunikoort, 100g suhkrut, 2 muna, 0,5 klaasi hapukoort, 300g jahu, 1tl söögisoodat.
Keskele: õunadžemmi, peotäis jõhvikaid või pohli.
Kakaovõõp: 200g tuhksuhkrut, 2spl kakaod, 3-4 spl kuuma piima, 1 spl sulatatud7jahutatud võid, 1tl vanillsuhkrut.
  • Kuumuta siirup koos võiga.
  • Jahtunud siirupile lisa peenestatud maitseained, suhkruga lahtiklopitud munad, hapukoor ja soodaga segatud jahu. Segada ühtlaseks.
  • Taigen valada võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud plaadile (riivsai annab servadele mõnusa krõbeduse). Aetakse ühtlaselt laiali ja küpsetatakse 180 kraadi juures 20-30minutit (küpsust kontrolli puutikuga).
  • Jahtunud kook lõika pooleks ja määri vahele õunadžemmi. Laota peale jõhvikad või pohlad ja kata teise koogi poolega. Suru kergelt kokku.
  • Peale valmista kakaovõõp: Sõelu kakao, tuhksuhkur ja vanillsuhkur kaussi. Lisa kuum piim, sulatatud ja jahutatud või ning sega läikivaks võõbaks.
  • Määri võõp koogile. Peale sõelu tuhksuhkrut - šablooni abil midagi ilusat. :P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar