neljapäev, 11. august 2011

Nipid küpsetamiseks.

Siia kogun erinevad nipid kookide küpsetamiseks...


Kõige olulisem nipp, mis ma enda puhul olen märganud:
küpsetada tuleb just siis, kui Sul on
hea tuju ja suur tahtmine midagi head valmistada!

Samuti pole soovitav liiga tihti küpsetada, sedasi läheb kogu "fiiling" kaduma. :P

  • Küpsetuspaberit on kergem käsitleda, kui seda vee all leotad ja siis nn kuivaks raputad. Kõva paber muutub pehmeks.
  • Toasoe munakollane läheb kiiremini vahtu kui otse külmkapist võetuna.
  • Kuid munavalge läheb paremini vahtu külmana.
  • Biskviidi küpsetamisel ära poole küpsemise ajal ahju ust ava. Enne ahjust väljavõtmist hoia seda umbes 5 minutit poolavatud uksega ahjus.
  • Et marjad koogi põhja ei vajuks, siis sega need enne jahuga.
  • Küpsised tulevad parimad taluvõiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar