Taigen: 2 muna, 1 klaas suhkrut, 2spl mett, 100g võid, 4 klaasi jahu, 2tl küpsetuspulbrit.
Täidis: 600g hapukoort, 1 klaas suhkrut
- Klopi munad suhkruga vahule.
- Sulata või ja sega selle hulgas mesi. Lisa segu munavahule.
- Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sõtku valmis kõva taigen.
- Rulli taigen võimalikult õhukeseks plaadiks (antud kogusest peaks saama 2 ahjuplaati).
- Küpseta plaadid 180 kraadi juures helepruuniks.
- Lõika plaadid ühe suurusteks tükkideks (ehk siis peaksid saama 4 ühesugust tükki).
- Määri poolte vahele suhkru-hapukoore segu.
- Puista peale lõigatud servad puru (jahtunud plaadid muutuvad kõvaks).
- Lase koogil seista vähemalt 1 ööpäev, et plaadid saaksid korralikult läbi imbuda.
retsept pärit raamatust "Koogid" OÜ Ata-Raamat
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar