esmaspäev, 2. aprill 2012

Karude meekook


Taigen: 2 muna, 1 klaas suhkrut, 2spl mett, 100g võid, 4 klaasi jahu, 2tl küpsetuspulbrit.
Täidis: 600g hapukoort, 1 klaas suhkrut

  • Klopi munad suhkruga vahule.
  • Sulata või ja sega selle hulgas mesi. Lisa segu munavahule.
  • Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sõtku valmis kõva taigen.
  • Rulli taigen võimalikult õhukeseks plaadiks (antud kogusest peaks saama 2 ahjuplaati).
  • Küpseta plaadid 180 kraadi juures helepruuniks.
  • Lõika plaadid ühe suurusteks tükkideks (ehk siis peaksid saama 4 ühesugust tükki).
  • Määri poolte vahele suhkru-hapukoore segu. 
  • Puista peale lõigatud servad puru (jahtunud plaadid muutuvad kõvaks).
  • Lase koogil seista vähemalt 1 ööpäev, et plaadid saaksid korralikult läbi imbuda.

retsept pärit raamatust "Koogid" OÜ Ata-Raamat



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar