Umbes 25 tk
Taigen: 250 ml toasooja piima, 30g pärmi, 100g suhkrut, 1 muna, 80g võid, 1/2 tl peenestatud kardemoni, 1/2 tl soola, 500g jahu. Määrimiseks 1 muna.
Täidis: õuna-pohla-kaneeli keedis
Peale: vahukoor, tuhksuhkur
- Hõõru pärm suhkruga vedelaks.
- Lisa toasoe piim.
- Sega hulka umbes pool kogusest jahust.
- Lase soojas kohas kerkida niikaua, kuni selle maht on on kasvanud kahe kordseks.
- Lisa sool, muna, maitseained, ülejäänud jahu. Sõtku segamini.
- Lisa vähehaaval pehme rasvaine ja sõtku tainast niikaua, kuni see tuleb kausi ja käte küljest lahti.
- Veereta väiksed kukklid, aseta ahjuplaadile ja lase hästi õhuliseks kerkida.
- Määri õrnalt pealt munavalgega ja küpseta keskmise kuumusega ahjus 10-12 minutit.
- Pärast ahjust välja võtmist aseta eraldi alusele, piserda leige veega ja kata rätikuga.
- Jahtunud kukklitel lõigatakse terava noaga pealt tükike ära.
- Õõnesta veidike kuklit seest. Aseta õõnsusse keedis.
- Peale pane vahukoor ja kukkli mütsike.
- Raputa peale tuhksuhkrut.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar