neljapäev, 23. veebruar 2012

Vastlakuklid






 Umbes 25 tk

Taigen: 250 ml toasooja piima, 30g pärmi, 100g suhkrut, 1 muna, 80g võid, 1/2 tl peenestatud kardemoni, 1/2 tl soola, 500g jahu. Määrimiseks 1 muna.

Täidis: õuna-pohla-kaneeli keedis

Peale: vahukoor, tuhksuhkur


  • Hõõru pärm suhkruga vedelaks.
  • Lisa toasoe piim.
  • Sega hulka umbes pool kogusest jahust.
  • Lase soojas kohas kerkida niikaua, kuni selle maht on on kasvanud kahe kordseks.
  • Lisa sool, muna, maitseained, ülejäänud jahu. Sõtku segamini.
  • Lisa vähehaaval pehme rasvaine ja sõtku tainast niikaua, kuni see tuleb kausi ja käte küljest lahti.
  • Veereta väiksed kukklid, aseta ahjuplaadile ja lase hästi õhuliseks kerkida.
  • Määri õrnalt pealt munavalgega ja küpseta keskmise kuumusega ahjus 10-12 minutit.
  • Pärast ahjust välja võtmist aseta eraldi alusele, piserda leige veega ja kata rätikuga.
  • Jahtunud kukklitel lõigatakse terava noaga pealt tükike ära.
  • Õõnesta veidike kuklit seest. Aseta õõnsusse keedis.
  • Peale pane vahukoor ja kukkli mütsike.
  • Raputa peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar