laupäev, 10. märts 2012

Kaneelisaiad


 Soojad kaneelisaiad ja külm piim...oehhh, lapsepõlv tuleb meelde. :)

umbes 20 tk

Taigen: 250ml toasooja piima, 30g pärmi, 75g suhkrut, 75g võid, 1/2 tl soola, 450g jahu.
Täidis: 75g võid, 100g suhkrut, 2tl kaneeli
Määrimiseks: 1 muna


  • Vedelda pärm suhkruga.
  • Lisa toasoe piim, sool ja sulatatud või. Sega läbi.
  • Lisa jahu ja sõtku kuni taigen tuleb kausi ja käte küljest lahti.
  • Raputa veidi taigna peale jahu. Kata rätikuga ja jäta sooja kohta kerkima. Umbes 1 tund, kuni taigen on 2-kordne.
  • Valmista täidis: lase võil sulada toasoojas, lisa hulka suhkur ja kaneel, sega ühtlaseks massiks.
  • Rulli taigen õhukeseks. 
  • Määri pealt täidisega.
  • Keera rulli ja lõika umbes 2cm jämedused viilud.
  • Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Kata rätikuga ja lase veel kerkida umbes 1 tund.
  • Määri pealt lahtiklopitud munaga.
  • Küpseta 180 kraadi juures 10 minutit (või seni, kuni saiakesed on kuldpruunid).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar