Soojad kaneelisaiad ja külm piim...oehhh, lapsepõlv tuleb meelde. :)
umbes 20 tk
Taigen: 250ml toasooja piima, 30g pärmi, 75g suhkrut, 75g võid, 1/2 tl soola, 450g jahu.
Täidis: 75g võid, 100g suhkrut, 2tl kaneeli
Määrimiseks: 1 muna
- Vedelda pärm suhkruga.
- Lisa toasoe piim, sool ja sulatatud või. Sega läbi.
- Lisa jahu ja sõtku kuni taigen tuleb kausi ja käte küljest lahti.
- Raputa veidi taigna peale jahu. Kata rätikuga ja jäta sooja kohta kerkima. Umbes 1 tund, kuni taigen on 2-kordne.
- Valmista täidis: lase võil sulada toasoojas, lisa hulka suhkur ja kaneel, sega ühtlaseks massiks.
- Rulli taigen õhukeseks.
- Määri pealt täidisega.
- Keera rulli ja lõika umbes 2cm jämedused viilud.
- Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Kata rätikuga ja lase veel kerkida umbes 1 tund.
- Määri pealt lahtiklopitud munaga.
- Küpseta 180 kraadi juures 10 minutit (või seni, kuni saiakesed on kuldpruunid).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar