esmaspäev, 3. oktoober 2011

Sidruni-kiivikook tarretiskattega

Põnev sidrunimekk jääb pikalt suhu.
Kiivi maitset oli vähe tunda...seega võib seda julgemalt sisse panna.


Taigen: 175g võid, 3 muna, 150g suhkrut, 1 tl vanillisuhkrut, 250g jahu, 1 tl küpsetuspulbrit, u.150g sidrun, 4spl piima, u.100g kiivi.
Kate: 1 pakk sidruni tarretist

  • Sulata ja jahuta või.
  • Klopi munad suhkrutega lahti.
  • Lisa sulavõi, sidruni riivitud koor ja mahl. Sega.
  • Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu vaheldumisi piimaga.
  • Klopi tainas kohevaks ja vala lahtikäivasse koogivormi, mille põhi on kaetud paberiga ning servad määritud võiga.
  • Koori kiivi ning lõika sealt kaunistuseks 3 õhukest viilu. Tõsta need kõrvale.
  • Ülejäänud kiivi tükelda ja pane tainale.
  • Küpseta 180kraadi juures u.35minutit või kuni kook on kuldpruun.
  • Valmista seeaeg tarretis (jah, seeaeg, kui kook ahjus on)...vastavalt juhendile pakendil.
  • Jahuta kook täielikult ja kui tarretis on poolpaks, siis kallata see vormi ning vajadusel siluda.
  • Panna külmikusse tarretise täieliku tarretumiseni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar