neljapäev, 20. oktoober 2011

Kohupiima-kirsipirukas

Üdini mahlane suutäis!

Põhi: 500-600g magusat muretaigent
200g taluvõid, 100g suhkrut, 1 tl vanillisuhkrut, 1 muna, 300g jahu

Kate: 300g külmutatud kirsse (tuleb enne kasutamist sulatada), 250g vanillikohupiima, 3 muna, 2spl suhkrut, 1 tl vanillisuhkrut, 75ml külmutatud kirsside kurnatud mahl.

  • Pane külmutatud kirsid sõelale sulama/nõrguma.
  • Vahusta või suhkrutega.
  • Lisa munad ja jahu.
  • Sega kiiresti taignaks.
  • Vooderda küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiv vorm taiganaga ühtlaselt (umbes 1cm paksusena).
  • Pane vorm põhjatainaga umbes 15minutika külmkappi tahenema.
  • Võta külmikust tainas. Torgi kahvliga põhja augud.
  • Küpseta põhi 200 kraadises ahjus kuni ta saavutab kollakaspruuni värvuse. Jälgi hoolega! :)
  • Sega omavahel kohupiim, munad, suhkrud ja kurnatud kirssi mahl.
  • Laota eelküpsetatud põhjale kirsid ning vala peale kohupiimasegu.
  • Küpseta veel 180kraadises ahjus niikaua, kuni kohupiim on helepruun (ehk siis olenevalt ahjust umbes 20-25 minutit).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar