Põhi: 500-600g magusat muretaigent
200g taluvõid, 100g suhkrut, 1 tl vanillisuhkrut, 1 muna, 300g jahu
Kate: 300g külmutatud kirsse (tuleb enne kasutamist sulatada), 250g vanillikohupiima, 3 muna, 2spl suhkrut, 1 tl vanillisuhkrut, 75ml külmutatud kirsside kurnatud mahl.
- Pane külmutatud kirsid sõelale sulama/nõrguma.
- Vahusta või suhkrutega.
- Lisa munad ja jahu.
- Sega kiiresti taignaks.
- Vooderda küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiv vorm taiganaga ühtlaselt (umbes 1cm paksusena).
- Pane vorm põhjatainaga umbes 15minutika külmkappi tahenema.
- Võta külmikust tainas. Torgi kahvliga põhja augud.
- Küpseta põhi 200 kraadises ahjus kuni ta saavutab kollakaspruuni värvuse. Jälgi hoolega! :)
- Sega omavahel kohupiim, munad, suhkrud ja kurnatud kirssi mahl.
- Laota eelküpsetatud põhjale kirsid ning vala peale kohupiimasegu.
- Küpseta veel 180kraadises ahjus niikaua, kuni kohupiim on helepruun (ehk siis olenevalt ahjust umbes 20-25 minutit).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar