esmaspäev, 7. november 2011

Šokolaadistritsel

Mõnusa mõrkjase šokolaadise maitsega.

Vaja läheb:
Tainas 25g pärmi, 1,5 dl käesooja piima, 75g toasooja taluvõid, umbes 450 g jahu, 2 muna, 2 spl suhkrut, 0,5 tl soola
Täidis: 75g võid, 2 spl kakopulbrit, 1dl suhkrut, 150g tumedat šokolaadi, 75g rosinaid.
Määrimiseks: 1 muna
Peale: tuhksuhkrut

  • Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks.
  • Lisa toasoe piim ning pool jahust. Sega läbi.
  • Sõtku sisse tükeldatud toasoe või.
  • Lisa ükshaaval sõtkudes munad.
  • Lisa ülejäänud jahu ja sõtku, kuni tainas lööb kausiservadest lahti.
  • Kata kauss rätikuga ja lase umbes 1 tund kerkida.
  • Valmista täidis: sega kokku sulatatud jahutatud või, kakopulber ja suhkur.
  • Rulli tainas ristküliku kujuliseks.
  • Määri pealt kakotäidisega.
  • Laota peale rosinad ning tüeldatud mõru šokolaad.
  • Keera tainas rulli. Ja lõika pikuti pooleks või kolmeks ning põimi kokku palmikuks.
  • Aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning määri pealt munaga.
  • Küpseta 175 kraadises ahjus umbes 30 minutit.
  • Lase jahtuda ning raputa peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar