Mõnusa mõrkjase šokolaadise maitsega.
Vaja läheb:
Tainas 25g pärmi, 1,5 dl käesooja piima, 75g toasooja taluvõid, umbes 450 g jahu, 2 muna, 2 spl suhkrut, 0,5 tl soola
Täidis: 75g võid, 2 spl kakopulbrit, 1dl suhkrut, 150g tumedat šokolaadi, 75g rosinaid.
Määrimiseks: 1 muna
Peale: tuhksuhkrut
- Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks.
- Lisa toasoe piim ning pool jahust. Sega läbi.
- Sõtku sisse tükeldatud toasoe või.
- Lisa ükshaaval sõtkudes munad.
- Lisa ülejäänud jahu ja sõtku, kuni tainas lööb kausiservadest lahti.
- Kata kauss rätikuga ja lase umbes 1 tund kerkida.
- Valmista täidis: sega kokku sulatatud jahutatud või, kakopulber ja suhkur.
- Rulli tainas ristküliku kujuliseks.
- Määri pealt kakotäidisega.
- Laota peale rosinad ning tüeldatud mõru šokolaad.
- Keera tainas rulli. Ja lõika pikuti pooleks või kolmeks ning põimi kokku palmikuks.
- Aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning määri pealt munaga.
- Küpseta 175 kraadises ahjus umbes 30 minutit.
- Lase jahtuda ning raputa peale tuhksuhkrut.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar