laupäev, 27. august 2011

Ploomi-kohupiimakook

Lihtne ja armas. :D

Põhi: 0,5kg muretaigen - 150g võid, 2-3spl suhkrut, 3spl hapukoort, 2,5-3 klaasi jahu, veidi soola.
Kate: 3 muna, 1dl rõõska koort, 250g kohupiimapastat, 3spl suhkrut, ploome tunde järgi
Kaunistus: Lahustuv kakaopulber + šabloon

  • Hõõru toasoe või pehmeks.
  • Lisa suhkur, hapukoor, jahu ning sool.
  • Sõtku ühtlaseks tainaks.
  • Hoia tainast külmkapis umbes 30 minutit.
  • Jaota tainas ühtlaselt küpsetuspaberiga voodertatud koogivormi. Torka põhjale kahvliga augud.
  • Lõika ploomid pooleks ja eemalda kivid. Laota tainapõhjale.
  • Sega munad, koor, kohupiim ja suhkur.
  • Vala tainale.
  • Küpseta 40minutit 180 kraadises ahjus.
  • Lõika paberist välja kujund, mida peale soovid. Aseta see jahtunud koogile ja sõelu peale lahustuv kakao.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar